Romani in Canada
Inca un loc in care romanii si moldovenii din Canada se intalnesc 

Invatamantul in Canada
     media: 5.00 din 5 voturi

Sistemul de invatamant in Canada
Şcoli şi universităţi

În Canada, sistemul şcolar este administrat de fiecare provincie / teritoriu. Şcolile sunt administrate de comisiile şcolare iar universităţile au propria administrare, astfel încât sistemul de învăţământ poate să varieze puţin de la o provincie la alta.
Cea mai mare parte a şcolilor primare şi secundare sunt publice, frecventarea acestora fiind gratuită şi deschisă tuturor. În paralel cu învăţământul public funcţionează reţeaua de învăţământ catolic, precum şi şcoli private.

Învăţământul pre-universitar
În funcţie de provincie, învăţământul primar începe la gradiniţă şi continuă până la sfârşitul clasei a şasea sau a opta. Urmează studiile secundare. În unele provincii, se disting studii secundare de ciclul întâi (de la clasa a şaptea la a noua) şi de ciclu doi (de la clasa a zecea la a douăsprăzecea). Elevii trebuie să termine nivelul secundar pentru a fi admişi la universitate sau la colegiu.
Ca şi în România, învăţământul secundar are şi componentă de formare practică, pe meserii.

Anul şcolar normal începe la sfârşitul lui august sau la începutul lui septembrie şi se sfârşeşte la mijlocul sau la sfârşitul lui iunie.
În general, noii elevi pot să se înscrie oricând în timpul anului şcolar.

Majoritatea şcolilor sunt închise în zilele de sărbătoare naţională. De asemenea, toate şcolile au vacanţă între Ajunul Crăciunului şi ziua de Anul Nou, şi majoritatea ofera o săptămâna de vacanţă în martie. Cea mai lungă vacanţă şcolară durează două luni: iulie şi august.

Învăţământul universitar, colegii şi CEGEP.
Universităţile şi colegiile îşi ţin cursurile în mod regulat de la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie până în aprilie. Unele cursuri ţin totuşi din ianuarie până în aprilie şi, mai rar, în cursul lunilor de vară. Cursurile universitare nu sunt gratuite; taxele variază în funcţie de provincie.
Pentru a fi admişi la colegiile şi universităţile din Canada, trebuie să susţineţi, dvs sau copiii dvs, după caz, un examen de limbă - ex. engleza ca limbă străină (TOEFL) sau examenul de limbă franceză administrat de autoritatea de limbă franceză, în Quebec.
Cum va puteţi înscrie copiii la şcoală

Puteţi să vă înscrieţi copiii la o şcoală locală sau la biroul consiliului sau al Comisiei şcolare. Pentru acest lucru, trebuie să aveţi la dvs:
cardul de rezident permanent;
certificatul de naştere;
certificatul de vaccinare;
carnetele de note anterioare.
Cunoştinţele copiilor dvs vor fi evaluate la materiile limba oficială şi matematică, dacă va fi necesar, şi vor fi înscrişi în clasele care, în opinia autorităţilor şcolare, li se potrivesc cel mai bine.Comentarii

este o mare porcarie
de bur in data de 2010-09-26 21:03


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
 
Powered by www.ablog.ro
 
Termeni si Conditii de Utilizare